Velkomst

Frederikssund møntklub, i daglig tale Mønten, blev startet den 16. november 1976 og kunne således i 2016 fejre sit 40 års jubilæum. Foreningens mission er at udbrede kendskabet til numismatik, videnskaben om mønter og medailler, gennem afholdelse af møder og anvisningssalg, hvor medlemmer og andre kan få deres mønter auktioneret. Sedler, poletter og spillemærker er også en del af et historisk spændende numismatisk univers. Da medlemstallet var på det højest, talte foreningen 85 medlemmer, og i dag er vi lidt over 30 medlemmer, der mødes i foreningens klublokale på Pedersholm, Roskildevej 161, Frederikssund. Der afholdes 8-12 møder om året. Ved hvert møde bliver der, udover anvisningssalget, stillet mindst 3 numismatiske multiple choice spørgsmål, der skal besvares skriftligt.  Klubmesterskabet vindes af det medlem, der har haft flest rigtige besvarelser i løbet af sæsonen. Derudover har der været afholdt et lille lotteri, hvor der er nogle flasker vin på højkant. Jule- og sæsonafslutning med smørrebrød, øl, vand snaps og kaffe til en meget fordelagtig pris. Og ikke mindst hyggeligt samvær. Foreningen udgiver jævnligt et medlemsblad, der kan sendes med almindelig eller digital post.

Hvem er det så vi er? Du kan bogstavelig talt få et levende indblik i foreningens liv ved at se dette indslag fra TV2 Lorry fra den 23. februar 2014, vi håber det vil inspirere dig.

Hvis du planlægger, at starte din egen samling, kan det anbefales, at du melder dig ind i en møntklub, hvor du vil kunne få gode råd og vejledning af garvede medlemmer med mange års erfaring og stort kendskab til f.eks. hvordan mønter og sedler kvalitetvurderes, da der kan være en nærmest astronomisk forskel i pris mellem en mønt, der har cirkuleret i årevis og en mønt, der er udtaget direkte efter prægningen. Også den noget ubehagelige fremkomst af falske danske mønter fra Kina er et forhold, der kræver stor agtpågivenhed, så man ikke kommer til at købe katten i sækken. Endnu et godt argument for at blive medlem af en møntklub.

Hvis du kunne tænke dig at deltage i klubben, kan du melde dig ind her, men du er også velkommen til at deltage i et par møder før du træffer din beslutning. Vi har plads til mange flere numismatisk interesserede, så Frederikssund Møntklub er at finde på landkortet mange år frem. Som formanden noterede sig: Da jeg var på sporvejsmuseet for nyligt, så jeg skiltet her i en gammel sporvogn. det mindede mig om at vi stadig har mindst 16 siddepladser, hvis nye medlemmer dukker op. Det med spytning kan vi tale om….Kender I flere møntinteresserede, så fortæl om vores hyggelige klub og tag dem med. Det er vigtigt for klubben, at der kommer nye medlemmer. Bestyrelsen glæder sig til mange hyggelige og gode efterårsmøder sammen med jer alle omkring vores fælles hobby.

spytning

Du skal være mere end velkommen i vores hyggelige møntklub.

Med venlig hilsen
Helge Bojsen-Møller
Formand

%d bloggers like this: